provincie Limburg.be

Schrijf nu in voor het Eventforum

Het Eventforum is hét gratis info- en netwerkmoment voor organisatoren, beleidsmakers, jongerenwerkers, ambtenaren, veiligheidsdiensten, … kortom alle Limburgers die betrokken zijn bij de organisatie van fuiven, festivals, concerten en andere jongerenevenementen.

De editie van 2015 vindt plaats op woensdag 22 april in Muziekodroom (Hasselt). Op het programma staan opnieuw vier interessante sessies. Ook terug van weggeweest: Dokter Knowhow, waar je een specifieke vraag kan voorleggen aan een specialist.

Het programma:

18u30 > 19u30: Inschrijving en onthaal.

18u30 > 19u30: Dokter Knowhow (op afspraak)

19u30 > 20u00: welkom door gedeputeerde van Jeugd Jean-Paul Peuskens + info over het provinciaal jeugdbeleid.

20u00 > 21u30: Infosessies

21u30 > ….: Nakaarten met collega-organisatoren en deskundigen.

De sessies:

Promotie van je event

Hoe vertaal je het concept van je event duidelijk naar de buitenwereld? Welke manieren van promotie bestaan er? Wat zijn de do’s-and-don’ts van online promotie? Hoe pak je het offline aan? Ervaringsdeskundigen gidsen je in deze sessie door het landschap van eventpromotie.

Sprekers: Annelies Orye (Stoorzender), Kristof Claes (Forty Five) – Jeffrey Goffings (Plekwerk)

To the next level

Na een aantal edities kennen de bezoekers hun weg naar jouw event, maar je wilt verder groeien. Wat brengt jouw event to the next level? Welke elementen bepalen je vooruitgang? Ervaren organisatoren delen hun succesverhalen en strooien met praktische tips and tricks.

Sprekers: Damien Pascucci en Jan Bogaerts(M&T) – Eli Vanderzande (Nacht van de Jeugdbeweging) – Marijn Ghys (HUDA Festival) – Toon Patyn (Putrock)

Regelgeving van a tot z

De geluidswetgeving, SABAM en billijke vergoeding, verzekering voor vrijwilligers, vergunningen, aansprakelijkheid, weigeren van bezoekers, security … Als organisator ben je onderhevig aan heel wat regelgeving. Specialisten geven je een overzicht van alle regels en wetgeving die van toepassing zijn op events.

Sprekers: Bram Bernaerdts (Feestloket Lommel) – Kris Delvaux (Ethias Verzekeringen)

* De sessie ‘Het financiële plaatje’ gaat niet door.

Dokter Knowhow

Een concreet probleem? Nood aan een klankbord? Tijdens het Eventforum kan je van gedachten wisselen met een kenner ter zake tussen 18u30 en 19u30. Schuif aan tafel met een expert die een antwoord geeft op jouw specifieke vraag. Geef je concrete vraag op voorhand door via het online inschrijfformulier.

VZW-wetgeving en fiscaliteit:

Zijn onze statuten nog in orde? Welke stukken moet ik neerleggen bij de rechtbank van Koophandel? Moeten wij als VZW een BTW-nummer aanvragen? …

Dokter: Steven Mathei – vzw.be

Toegankelijkheid:

Hoe kan ik mijn event zonder al te veel kosten toegankelijk maken voor bezoekers met een handicap? Waaraan voldoet een goed verhoogd platform? …

Dokter: Katrien Gelders – Intro vzw

Productie:

Waar vind ik een geschikte tent? Hoe begin ik aan een stroomplan? Hoeveel tapkranen voorzie ik voor mijn event? …

Dokter: David Geysen – Pukkelpop

Provinciale ondersteuning

Welke subsidies kan ik krijgen? Hoe dien ik een aanvraag in? Wat met de gratis fuifbus? Hoe werkt de gratis verzekering voor vrijwilligers? …

Dokter: Ruben Vandael – Provinciale Jeugddienst

Programmatie:

Hoe stel ik mijn line-up samen? Hoe begin ik acts vast te leggen? Waarom lukt het ons niet om grote bands te boeken? …

Dokter: Raf Coenen – Muziekodroom

Inschrijven

De inschrijfperiode is voorbij. Voor meer informatie over je inschrijving kan je terecht bij [email protected] of 011 23 72 70.